کارگاه آموزشی رایگان(برگزار شد)

سلام دوستان

پس از حدود ۲ سال تجربه حرفه ای و موفق در زمینه برنامه نویسی وب به خصوص سیستم مدیریت محتوای فوق العاده دروپال تصمیم گرفتم تا تجربیات ارزشمند خودم را در اختیار سایر علاقه مندان قرار بدهم.

اولین حرکتم در این زمینه ایجاد همین  سایت بود تا بتوانم از این طریق شما را با مفاهیم دروپال آشنا کنم.

اگر از افرادی هستید که هنوز اون طوری که باید دروپال را نشناخته اید به این جا یک سری بزنید.

خوشبختانه پس از صحبت کردن با یکی از آموزشگاه های حرفه ای کامپیوتر در سطح اصفهان موفق شدم رضایت آن ها را برای برگزاری یک دوره آموزشی رایگان دروپال اخذ نمایم.

در این دوره مفاهیم اصلی دروپال و همچنین مفاهیم اصلی برنامه نویسی وب در حد نیاز برای کاربران مبتدی و علاقه مندان در این زمینه تشریح می شود.

برای این که از روش تدریس من با خبر شوید لطفا سری به قسمت ایستگاه ها بزنید و حداقل سه سری از آموزش ها را ببینید و اگر خوشتون اومد و وقت داشتید این دوره را از دست ندهید.

این دوره کاملا رایگان است خیالتان راحت باشد و جهت اطلاع می گویم که هدفم از رایگان بودن آن ادای دین به جامعه متن باز دروپال است که با استفاده از زحمات کار آنان دروپال امروز به این عظمت رسیده است.

محل برگزاری این دوره در شهر اصفهان می باشد:

آدرس دقیق تر : اصفهان - چهار راه وفایی - نبش کاشانی جنوبی - مجتمع آموزشی کامپیوتر و حسابداری ره جویان

زمان برگزاری کلاس ها : از سه شنبه هفته آینده ( ۴ تیر ۱۳۹۲ )‌ به مدت ۷ جلسه روز های فرد از ساعت ۱۵:۳۰ الی ۱۷

نحوه ثبت نام : لطفا با شماره تلفن 2350811-0311 تماس حاصل فرمایید.

سر فصل های این دوره آموزشی به شرح زیر می باشند:

  1. آشنایی با سیستم های مدیریت محتوا
  2. آشنایی با دروپال
  3. نصب دروپال و اضافه کردن تاریخ شمسی و ترجمه فارسی به آن
  4. ایجاد محتوا و آشنایی با گزینه های پیکر بندی مرتبط با محتواها
  5. ایجاد نوع محتوای دلخواه (‌فرم های دلخواه )
  6. آشنا شدن با نحوه مدیریت کاربران – نقش ها و مجوز ها
  7. بررسی دسته بندی محتوا (Taxonomy)
  8. مدیریت منو ها
  9. نصب قالب های مختلف و ایجاد قالب دلخواه (Custom)
  10. کارکردن با ساختارهای دروپال از جمله بلوک ها
  11. نصب و آشنایی با افزونه ها یا ماژول ها (Modules)
  12. کارکردن با افزونه های معروفی مانند views , panels
  13. مباحث بهینه سازی موتور های جستجو (Search Engine Optimization – SEO)
  14. نگهداری از وب سایت
  15. خطاها و نحوه برخورد با آن ها

البته بازهم یادآور می شوم که در حین کلاس در هر کجا نیاز بود مفاهیم مورد نیاز فراتر از این سرفصل ها در حد نیاز توضیح داده خواهند شد.

امیدوارم اگر فرصت کردید بیایید تا با هم از نزدیک آشنا شویم.

سوالات خود را از طریق فرم ارتباط با ما همین سایت و یا آدرس ایمیل sa.hoseini@ec.iut.ac.ir در میان بگذارید.

راستی یک نکته مهم این که ظرفیت این دوره به حدود ۱۵ تا ۱۷ نفر محدود شده پس اگه واقعا خودتون دوست دارید یا از دوستاتون کسی را سراغ دارید فرصت را از دست ندهید.

به امید برگزاری یک دوره خوب و کاربردی

برگزار کننده :سید امین حسینی >>>‌https://sahoseini.ece.iut.ac.ir

 


جلسه اول : به معرفی دروپال و ویژگی های منحصر به فرد اون پرداخته شد.حالا می دانیم دروپال علاوه بر CMS یک CMF - Content Management Framework قدرتمند هم هست که به ما اجازه میده با انعطاف و قدرت زیاد برنامه های مختلف را به اون وصل کنیم.

جلسه دوم : به دلیل مشکلی که در بالا نیامدن xampp داشتیم مجبور به استفاده از نرم افزار Acquia Dev Desktop شدیم که خودش مقدمه ای شد برای معرفی این شرکت بسیار فعال و خوب و محصولات فوق العاده و باورنکردنی اون به بچه ها.پس از این ماجرا دروپال را نصب کردیم و تقویم فارسی و ترجمه فارسی را هم بهش اضافه کردیم. در نهایت یک محتوا ایجاد کردیم و فرمت تاریخ را برای اون اصلاح کردیم.

تا این جا تمامی مباحثی که گفته شده داخل ویدئوهای آموزشی سایت هست فقط یک کمی به تفصیل بیان شده و اشکالات بچه ها سر کلاس برطرف شده. هنوز به دلایل فنی موفق به فیلم گرفتن از کلاس نشدیم ولی امیدواریمD:

جلسه سوم : بازهم موفق به ضبط نشدیم و کلا بی خیال ضبط این دوره شدم ولی می تونم به جرات بگم تمامی موارد مطرح شده سر کلاس همون فیلم های آموزشی داخل سایت هستند که یک کم با توضیحات بیش تر داخل کلاس بیان می شوند. در این جلسه یک نوع محتوای دلخواه ساختیم و همچنین با ساختار و نحوه استفاده از دسته بندی ها () آشنا شدیم.

باید بگم که کلاس به صورت کارگاهی نیست یعنی من فقط توضیح می دهم و بچه ها گوش می دهند به دلیل این که زمان کلاس حدود 1 ساعت هست و نمیشه در این مدت کارگاهی برگزار بشه و هم این که مطالب زیادی هست که دوست دارم بیان کنم و با کارگاهی شدن از این مطالب جا می مونیم.

جلسه چهارم : در این جلسه سه موضوع کاربران و بلاک ها و منوها توضیح داده شدند.در این جلسه به دوستان گفتم که برای یادگیری دروپال و به خصوص یادگیری تفکر دروپالی حتما باید با دروپال کار کنند و یک پروژه بسازند. من خودم دروپال را با ساخت یک سایت خبری یاد گرفتم (iutnews.ir) و پیشنهاد من این هست که از هر طریقی که دارید یاد می گیرید چه کتاب و چه فیلم و چه آزمون و خطا حتما روی یک پروژه کار کنید فقط برای خودتون. مثلا سعی کنید یک سایت خبری یا یک سایت مدرسه را بسازید. این دو نوع سایت اکثر امکانات دروپال را به کار می گیرند و تمرین بسیار خوبی برای یادگیری خواهند بود.

جلسه پنجم : تمامی این جلسه به نصب و توضیحات درباره ماژول views گذشت. این افزونه قدرتمند اجازه می دهد بتوانیم محتوای داخل سایت را در قالب های مختلف ازجمله اسلایدشو ، جدول ، ... نمایش دهیم. دراین جلسه یک جدول ایجاد کردیم و توسط ویژگی کمی پیشرفته rewrite یکی از فیلدهای آن را بازنویسی کردیم و به میزان انعطاف و قدرت این افزونه بیش تر پی بردیم.

جلسه ششم : مباحث باقی مانده از جمله توضیحات مختصری درباره افزونه دوست داشتنی و بسیار کاربردی panels و همچنین ایجاد یک زیرقالب از روی قالب zen بررسی شد. چندین منبع خوب برای مطالعه بیش تر معرفی شد و برخی از افزونه های دروپال در رابطه با مباحث امنیتی (security) و کارایی (performance) و بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) معرفی شدند.

این دوره با تمامی خوبی ها و ضعف ها تمام شد و امیدوارم که ارزش وقت دوستانی که از راه های خیلی دور و خیلی نزدیک آمده بودند را داشته باشد و در آینده نیز بتوانیم چنین جمع هایی را از دروپال کارهای خوب اصفهانی و ایرانی تشکیل دهیم.

به امید موفقیت بیش تر